Please complete form to sign up for
Please complete the form below and one of our managers will get in touch with you shortly.
Security code: tb
Submit form
Atea Global Services

SETT OPP ET NYTT OFFICE 365 ABONNEMENT

Hensikten med dette dokumentet er å beskrive hva som skal gjøres når det settes opp et nytt Office 365 abonnement gjennom Atea eSHOP. Dette dokumentet gjennomgår stegvis håndtering av brukere, lisenser, domener samt annen nyttig informasjon for administratorer av Microsoft Office 365.

Målgruppen for dette dokumentet er administratorer av Microsoft Office 365. Informasjonen kan også være nyttig for andre Office 365 brukere, men det kreves rolle som administrator for å få tilgang til alt som nevnes i dokumentet.

 

INNHOLD

1. BRUKERE

2. LISENSER

3. DOMENER

4. OPPGRADER ELLER NEDGRADER

5. ADMINISTRATOR RETTIGHETER

6. EPOST

7. MICROSOFT SUPPORT SIDER

8. TERMINOLOGI

 

1. BRUKERE

For å administrere Office 365 brukere du trenger tilgang til, og administratorrettigheter i Microsoft Online Portal.

aware Vær oppmerksom på at instruksjoner om hvordan du oppretter brukere er endret. Før kunne du administrere brukere i Atea eSHOP men nå er det gjørt via Microsoft Online Portal. I eSHOP kan du fortsatt administrere abonnementer og lisenser.

2. LISENSER

For å administrere flere Office 365 lisenser trenger du tilgang til, og administratorrettigheter i Atea sSHOP. Vennligst klikk her for instruksjoner for å logge inn. Der er du er i stand til å øke eller redusere seter (brukere) i ditt eksisterende abonnement, legge til nye abonnement eller kjøpe andre Office 365 produkter.

awareVær oppmerksom på at offisiell Microsoft informasjon på supportsidene tilgjengelig på nettet gir instruksjoner om hvordan du oppretter brukere i MOP (Microsoft Online Portal). Har du kjøpt Office 365 abonnement gjennom Atea eSHOP, vil det ikke være mulig å håndtere lisenser i MOP.

 

3. DOMENER

Hvis bedriften allerede eier et domene, som en global administrator, kan du konfigurere domene til å fungere med Microsoft Office 365. Slik kan du opprette e-post adresser, Microsoft Lync Online kontoer og distribusjonslister som bruker ditt eget domenenavn.

For å legge til et domene trenger du tilgang til, og administratorrettigheter i MOP.

aware Vær oppmerksom på at instruksjoner om hvordan du legger til et domene er endret. Før kunne du administrere domener i Atea eSHOP men nå er det gjørt via Microsoft Online Portal. I eSHOP kan du fortsatt administrere abonnementer og lisenser.

aware Det er ikke mulig å legge til ditt domene til Office 365 abonnement dersom du bruker det i et annet Microsoft produkt, for eksempel, et annet Office 365 abonnement eller BPOS. (Business Productivity Online Services).

 

4. OPPGRADER ELLER NEDGRADER

Microsoft Office 365 tilbyr ulike abonnement med ulike funksjoner i hver plan. Det er mulig å oppgradere eller nedgradere den eksisterende planen til en som passer dine behov bedre. For å oppgradere eller nedgradere et abonnement trenger du tilgang og administratorrettigheter i eSHOP.

info Det er for øyeblikket ikke mulig å oppgradere fra Small Business plan (P plan) til mellomstore bedrifter og Enterprise planer (E planer). For å flytte mellom de to planene må du avslutte kontoen, og deretter registrere deg for en annen.

 

5. ADMINISTRATOR RETTIGHETER

Du må ha administratorrettigheter i Atea eSHOP hvis du ønsker å administrere abonnementer (øke og redusere antall seter) og kjøpe flere Office 365 produkter.

Du må ha administratorrettigheter i MOP (Microsoft Online Portal) hvis du vil administrere Office 365 brukere, tilbakestille brukeres passord, opprette e-postadresser og kontoer, administrere SharePoint og andre brukeres rettigheter og legge til et domene til kontoen din.

 

6. EPOST

For informasjon om hvordan du setter opp en epost konto, og administrerer epost adresser, klikk her.

 

7. MICROSOFT SUPPORT SIDER

Her du finner du nyttig informasjon om Microsoft Office 365

Office 365 community

Troubleshooting tool for Office 365

Introductory videos

 

8. TERMINOLOGI

DNS-innstillinger - Domain Name System (DNS) gir en tilordning mellom datamaskinens vertsnavn og IP-adressene som brukes av nettverksutstyr.

Distribusjonsgruppe - er en gruppe med Office 365 brukere, som deler samme e-postadresse.

Domene - et felles nettverksnavn for en samling av nettverksenheter hvor de er organisert (for eksempel: Microsoft.com)

Domene "redelegation" - er prosessen der du ber din nåværende domeneregistrar (selskapet ansvarlig for ditt domene records) om å knytte ditt domenenavn med epost-tjenester, web-tjenester med mer som leveres av en annen part.

eSHOP - Ateas webshop der du kan finne, sammenligne og kjøpe IT maskinvare, programvare, tilbehør og Atea tjenester, følge statusen på dine bestillinger og vise kjøp, bruke avanserte funksjoner for å støtte din innkjøpsprosess, samt administrere utvalg og bruksrettigheter for din organisasjon.

Lister - En liste er en del av et nettsted der organisasjonen kan lagre, dele og administrere informasjon. For eksempel kan du opprette en oppgaveliste til å spore arbeidsoppgaver eller spore aktiviteter i en avdeling på en kalender. Du kan også gjennomføre undersøkelser og diskusjoner.

Bibliotek - Et bibliotek er en spesiell type lister som lagrer filer samt informasjon om filer. Du kan kontrollere hvordan dokumenter blir vist, sporet, behandlet og opprettet i bibliotekene.

MOP - Microsoft Online Portal. Tilgjengelig fra portal.microsoftonline.com

Sikkerhetsgrupper i Microsoft Office 365 er en gruppe SharePoint Online brukere som får tilgang til bestemte SharePoint ressurser av en administrator. For eksempel kan en administrator opprette en sikkerhetsgruppe for å gi en viss gruppe mennesker tilgang til et SharePoint-område.

Single sign-on også kalt "identity federation", lar brukere få tilgang til tjenester i Microsoft Office 365 ved hjelp av eksisterende Active Directory (brukernavn og passord) pålogging.

Site collection er en samling av SharePoint-områder som har samme eier og deler administrasjonsinnstillinger, for eksempel tillatelser. Områdesamlinger er hierarkisk, og inkluderer alltid et toppnivå, og områder under det.

Subdomain - Everywhere in this documentation the subdomain is meant to be the domain name that you choose when registered your Microsoft Office 365 account. (For example, mydomain.onmicrosoft.com).

Underdomene - Overalt i denne dokumentasjonen er underdomenet er ment å være domenenavnet som du velger når registrerer din Microsoft Office 365 konto (for eksempel mydomain.onmicrosoft.com). Det skal ikke være brukt offentlig tidligere.

Team Site - "Team Site" er et internt nettsted hvor lag eller grupper innenfor organisasjonen kan samarbeide om dokumenter og andre filer. Du og medarbeidere kan bruke gruppeområdet til å lagre dokumenter og dele dem med andre brukere, poste interne kunngjøringer, planlegge møter, spore oppgaver og problemstillinger, lagre informasjon i lister og så videre. Du kan også opprette ulike delområder fra de tilgjengelige områdemalene i teamet nettstedet. For eksempel kan du opprette en blogg for de ansatte for å dele informasjon, eller et område for å organisere lagkonkurranser, firmamøter med mer.

Vanity domene - er domenenavnet din bedrift har kjøpt (og eier) fra en domene registrar. (For eksempel, mycompany.com)

Webdeler - er en modulær enhet som danner grunnleggende byggesteinener i de fleste sidene på et nettsted. Hvis du har tillatelse til å redigere sider på nettstedet ditt, kan du bruke webdeler til å tilpasse nettstedet til å vise bilder og diagrammer, deler av andre nettsider, lister over dokumenter, tilpassede visninger av forretningsdata og mer.

All Rights Reserved
Privacy Statement
Terms of Use