Please complete form to sign up for
Please complete the form below and one of our managers will get in touch with you shortly.
Security code: 8c
Submit form
Atea Global Services

Tämän dokumentin tarkoituksena on kuvata uuden Office 365-tilauksen tekemiseen liittyviä käytäntöjä käyttäen apuna Atean eSHOP:ia. Tämä opas kuvailee käyttäjähallintaan, lisensseihin ja toimialuehallintaan liittyviä vaiheita, sekä sisältää muuta hyödyllistä tietoa Microsoft Office 365-järjestelmänvalvojille

Tämä dokumentti on tarkoitettu Microsoft Office 365:n järjestelmänvalvojille. Dokumentin sisältämät tiedot saattavat olla hyödyllisiä myös muille Office 365-käyttäjille, mutta kaikki tässä dokumentissa mainitut vaihtoehdot eivät välttämättä ole käytettävissä.

1

 

SISÄLLYSLUETTELO

1. KÄYTTÄJÄT

2. LISENSSIT

3. TOIMIALUEET (DOMAINIT)

4. TILAUSSUUNNITELMAN (PLAN) MUUTOKSET

5. JÄRJESTELMÄNVALVOJAN OIKEUDET

6. SÄHKÖPOSTI

7. MICROSOFT SUPPORT -SIVUSTO

8. YLEISESTI KÄYTETTYJÄ TERMEJÄ

1. KÄYTTÄJÄT

Tarvitset pääsyn ja järjestelmänvalvojan oikeudet Microsoft Online Portal:iin (MOP) jotta voit hallita Office 365 -käyttäjiä.

info Huomaa, että käytäntöä on muutettu. Aikaisemmin käyttäjiä hallittiin Atea eSHOPissa, mutta nyt käyttäjähallinta tehdään MOP:ssa. Lisenssien ja tilausten/sopimusten hallinta tehdään yhä eSHOPissa.

 

2. LISENSSIT

Tarvitset pääsyn ja järjestelmänvalvojan oikeudet Atean eSHOP:iin, jotta voit hallita Office 365 lisenssejä. Klikkaa E-SHOP saadaksesi ohjeet eSHOP:n käyttöön. eShopissa voit lisätä tai vähentää käyttäjiä olemassa olevassa tilauksessa, lisätä uusia tilauksia tai hankkia muita Office 365 - tuotteita.

aware Huomaa, että viralliset Microsoftin ohjeet koskien käyttäjien luomista kertovat, kuinka lisenssejä hallitaan MOP:ssa (Microsoft Online Portal). Mikäli olette ostaneet Office365 -tilauksenne Atealta, ei ole mahdollista hallita lisenssejä MOP:ssa, joten pyydämme teitä suorittamaan lisenssienhallintaan liittyvät toiminnot eSHOPissa.

 

3. TOIMIALUEET (DOMAINIT)

Mikäli yrityksenne omistaa jo oman toimialueen (domainin), voitte järjestelmänvalvojana määrittää sen toimimaan Microsoft Office 365:n kanssa. Toimialueen lisääminen mahdollistaa oman toimialueen käyttämisen Office 365 - palveluissa, kuten sähköpostissa, Lync Onlinessa ja jakelulistoissa. Lisätäksesi toimialueen sinulla tulee olla pääsy ja järjestelmänvalvojan oikeudet eSHOPissa.

infoHuomaa, käytäntö on muuttunut Atean asiakkaille. Aiemmin toimialueita hallittiin Atea eSHOPissa, nyt hallinta tehdään Mocrosoft Online Portalissa (MOP). Lisenssien ja tilausten/sopimusten hallinta tehdään yhä eSHOPissa.

aware Huomaa, että ei ole mahdollista lisätä toimialuetta Microsoft Office 365 - tilaukseen mikäli kyseessä oleva toimialue on jo käytössä toisessa Microsoftin tuotteessa (esim. BPOS [Business Productivity Online Services] tai toinen Office 365 - tilaus).

 

4. TILAUSSUUNNITELMAN (PLAN) MUUTOKSET

Microsoft Office 365 tarjoaa useita tilausvaihtoehtoja erilaisilla ominaisuuksilla. Tilaussuunnitelmaa on mahdollista päivittää eri tilaukseen, joka vastaa tarpeitanne paremmin. Päivittääksesi tilaussuunnitelmaa tarvitset pääsyn ja järjestelmänvalvojan oikeudet eSHOPissa.

infoTällä hetkellä ei ole mahdollista päivittää P1-tilausta E-tilauksiin. Mikäli haluat vaihtaa näiden kahden sopimuksen välillä, edellinen tilaus tulee perua ja tehdä kokonaan uusi tilaus. Huomatkaa että mikäli vaihdatte sopimusta,mitkään tiedot eivät järjestelmässä siirry tilausten välillä.

 

5. JÄRJESTELMÄNVALVOJAN OIKEUDET

Tarvitset järjestelmänvalvojan oikeudet Atean eSHOPiin, mikäli haluat hallita Office 365 tilauksia tai ostaa lisää Office 365 - tuotteita.

Tarvitset järjestelmänvalvojan oikeudet MOP:iin (Microsoft Online Portal), mikäli haluat luoda tai hallita käyttäjiä, lisätä ja hallita toimialueita, resetoida käyttäjien salasanoja, luoda sähköpostiosoitteita ja -tilejä tai hallita SharePoint-sivustoja ja muita käyttöoikeuksia.

 

6. SÄHKÖPOSTI

Ohjeet sähköpostitilien luomiseen ja sähköpostiosoitteiden hallintaan täältä: EXCHANGE


7. MICROSOFT SUPPORT -SIVUSTO

Microsoftilla on paljon lisäinformaatiota liittyen Office 365 - tuotteisiin Microsoftin tuotetuki- ja yhteisösivustoilla. Suurin osa informaatiosta siellä on englanniksi.

Office 365 Community:  http://community.office365.com/fi-fi/default.aspx

Troubleshooting tool for Office 365: http://community.office365.com/fi-fi/p/troubleshooting.aspx#

Introductory videos:  http://technet.microsoft.com/fi-fi/video/administering-office-365-jump-start-01-office-365-overview.aspx


8. YLEISESTI KÄYTETTYJÄ TERMEJÄ

Aliverkkotunnus (Subdomain) - Kaikkialla tässä dokumentaatiossa aliverkkotunnus tarkoittaa verkkotunnusta, jonka valitset, kun rekisteröit Microsoft Office 365 - tilin. (esimerkiksi: mydomain.onmicrosoft.com).

DNS-asetukset - Domain Name System (DNS) on internetin nimipalvelujärjestelmä, joka muuntaa verkkotunnuksia IP-osoitteiksi. Nimipalvelun ansiosta niiden sijasta voidaan käyttää helpommin muistettavia nimiä. Nimipalvelun toinen tehtävä on sähköpostin reititys. DNS-asetuksilla määritetään, että laitteiden välinen kommunikointi sujuu oikein.

http://onlinehelp.microsoft.com/fi-fi/office365-enterprises/ff637598.aspx

ECP - Exchange Control Panel, Exchange Online hallinnan käyttöliittymä Office 365 Exchange Onlinen hallintaan. Pääsy MOP:n kautta. ECP:ssa järjestelmänvalvoja voi määrittää asetuksia yrityskohtaisesti tai käyttäjäkohtaisesti. Käyttäjät voivat määrittää omia asetuksiaan.

eSHOP - Atean verkkokauppa, jossa voi etsiä, vertailla ja ostaa IT-alan tuotteita ja palveluita, seurata tilauksia ja hankintoja sekä käyttää kehittyneitä toimintoja hankintaprosessin tueksi. eShopissa voi myös hallita organisaatiosi käyttäjäoikeuksia.

Jakeluryhmä - Ryhmä käyttäjiä, joille voi lähettää postia yhteen osoitteeseen.

Kertakirjautuminen (Single sign-on) - "identity federation", mahdollistaa käyttäjien pääsyn Office 365 palveluihin olemassa olevilla AD-tunnuksilla (Active Directory). Mahdollista E-tilauksissa.

Kirjastot - Kirjasto on erityinen luettelo, joka säilöö sekä tiedostot että tiedostojen tiedot. Kirjastossa voi hallita kuinka dokumentteja näytetään, seurataan, hallitaan ja luodaan kirjastoissa

Käyttöoikeusryhmä - Microsoft Office 365:ssä ryhmä käyttäjiä, joille järjestelmänvalvoja on antanut tietyt käyttöoikeudet esimerkiksi tiettyihin SharePoint-resursseihin.

Luettelot - Luettelo on sivun osa, jossa organisaatio voi säilyttää, jakaa ja hallita tietoa. Esimerkiksi voit luoda luettelon tehtävistä seurataksesi toimeksiantojen etenemistä tai seurata tiimin tapahtumia kalenterissa. Voit myös suorittaa kyselyitä tai isännöidä keskusteluita keskustelupalstalla.

MOP - Microsoft Online Portal. Osoite: portal.microsoftonline.com

Oma toimialue (Vanity domain) - Omistamanne toimialue, jonka olette hankkineet toimialuerekisteröijältä. (Esimerkiksi: mycompany.com)

OWA - Outlook Web Access,  o365 -pilvipalvelun webmail. Pääset sähköpostiisi verkkoyhteydessä olevasta laitteesta osoitteista portal.microsoftonline.com, mail.office365.com tai outlook.com/toimialue.com

Ryhmäsivusto (Team Site) - Ryhmäsivusto on sisäinen sivusto, jossa organisaatiosi sisäiset tiimit tai ryhmät voivat pitää yhteyttä ja tehdä yhteistyötä dokumenttien tai muiden tiedostojen parissa. Ryhmäsivuston avulla voitte säilyttää ja jakaa tiedostoja, lähettää sisäisiä tiedonantoja, ajoittaa kokouksia, seurata tehtäviä ja asioita, tallentaa tietoa luetteloihin jne. Voitte myös luoda erilaisia alisivustoja olemassa olevista malleista. Voitte esimerkiksi luoda tiimiblogin tiedonjakoon tai yhteistyötilan tiimitapahtumille tai yrityksen kokouksille jne.

Sivustokokoelma - Kokoelma SharePoint-sivustoja, joilla on sama omistaja ja samat jakoasetukset. Sivustokokoelmat ovat hierarkkisia ja sisältävät aina yhden aloitussivuston sekä kaikki sivustot sen alla.

Toimialue (Domain) - yhteinen verkko-osoite kokoelmalle verkkoon kytkettyjä laitteita. (Esim: Microsoft.com)

Toimialueen lisääminen (Domain redelegation) - prosessi, jossa kerrot toimialuerekisteröijälle (domain registrar, palveluntarjoaja, joka on vastuussa toimialueesi rekisteröinnistä), että nykyinen eri palveluntuottajalla isännöity toimialue tulee liittää toimimaan o365-palveluiden kanssa.

WWW-osat (Web Parts) - WWW-osa on modulaarinen sisällön osa, joka muodostaa perusrakennuspalikan suurimmalle osalle sivuston sivuista. Mikäli omistat oikeudet muokata sivustoa, voit käyttää WWW-osia muokataksesi sivua näyttämään kuvia, kaavioita, toisten websivujen osia, dokumenttiluetteloita tms.

All Rights Reserved
Privacy Statement
Terms of Use